Content-Length: 96568 | pFad | https://el.wikipedia.org/wiki/Credo_Reference

Credo Reference - Βικιπαίδεια Μετάβαση στο περιεχόμενο

Credo Reference

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Credo Reference
Ίδρυση1999
ΈδραΒοστώνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος

Η Credo Reference, παλαιότερα γνωστή ως Xrefer, είναι εταιρεία η οποία προσφέρει, διαδικτυακά, υλικό τεκμηρίωσης, βάσει σχετικού συστήματος συνδρομών. Προσφέρει διαδικτυακά πλήρη πρόσβαση σε κείμενα προερχόμενα από, περίπου, 1200 βιβλιογραφικά έργα εκδοθέντα από περισσότερους από 70 εκδοτικούς οίκους,[1] όπως, μεταξύ άλλων, λεξικά γενικής παιδείας, λεξικά θεματικού χαρακτήρα, καθώς και εγκυκλοπαίδειες.[2]

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 ως Xrefer, ενώ, αρχικώς, ήταν πάροχος ελεύθερης πρόσβασης σε αρκετές δεκάδες βιβλιογραφικών έργων.[1][3] Η συνδρομητική υπηρεσία «Xreferplus» ξεκίνησε την λειτουργία της το 2002, προσφέροντας μία ευρεία συλλογή βιβλιογραφικών έργων, καθώς και μία προσωποποιημένη διεπιφάνεια.[4] Η ιστοσελίδα ελεύθερης πρόσβασης Xrefer έπαυσε την λειτουργία της τον Ιούνιο του 2003. Η ονομασία Credo Reference υιοθετήθηκε το 2007.[1] Κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, η εταιρεία μετέφερε την έδρα της στην Αγγλία από το Λονδίνο στην Οξφόρδη.

Οι συνδρομές είναι διαθέσιμες για πανεπιστημιακές, κυβερνητικές, δημόσιες και εταιρικές βιβλιοθήκες. Η πρόσβαση στο Credo Reference είναι δωρεάν για τον τελικό χρήστη, αρκεί η βιβλιοθήκη του να είναι κάτοχος συνδρομής. Το Credo Reference προσφέρει ευρύτητα επιλογών συνδρομής, οι οποίες επιτρέπουν στους βιβλιοθηκονόμους να επιλέξουν οι ίδιοι τα βιβλιογραφικά έργα τα οποία θα συμπεριληφθούν στη διαδικτυακή βιβλιοθήκη τους. Βασική υπηρεσία της εταιρείας είναι το «Credo General Reference», το οποίο συμπληρώνεται από τα «Publisher Collections» και «Subject Collections»,[5] τα οποία παρέχουν την δυνατότητα στους βιβλιοθηκονόμους να επιλέξουν οι ίδιοι το πλέον κατάλληλο περιεχόμενο βάσει του αναγνωστικού κοινού τους. Το «Credo Topic Pages» περιλαμβάνει πληροφορίες επί συγκεκριμένων θεμάτων,[6] ενώ δημιουργήθηκε ως απάντηση σε σχετική έρευνα του 2009, η οποία κατέδειξε πως, συνήθως, οι φοιτητές δεν διαθέτουν ένα επαρκές πλαίσιο εντός του οποίου να μπορούν να αξιοποιήσουν την ευρύτητα των πληροφοριών οι οποίες είναι διαθέσιμες διαδικτυακά.

  1. 1,0 1,1 1,2 (Αγγλικά) Brynko, Barbara (Μάιος 2011). «Sweet: The Rise of Credo Reference». Information Today. 28:(5). Ανακτήθηκε στις 25 Ιουνίου 2011. 
  2. (Αγγλικά) O'Gorman, Jack (2008). Reference sources for small and medium-sized libraries (7η έκδοση). σελ. 11. ISBN 9780838909430. 
  3. (Αγγλικά) «Free xrefer to Shut Down». Search Engine Showdown. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουνίου 2011. 
  4. (Αγγλικά) Schroll Guz, Savannah (15 Ιανουαρίου 2007). «The Promise of Xrefer». Library Journal. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουνίου 2011. 
  5. (Αγγλικά) «What is Credo?». credoreference.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Σεπτεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουνίου 2011. 
  6. (Αγγλικά) «Credo's Topic Pages – a great place to start your research!». No Shelf Required. 25 Μαρτίου 2010. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουνίου 2011. 








ApplySandwichStrip

pFad - (p)hone/(F)rame/(a)nonymizer/(d)eclutterfier!      Saves Data!


--- a PPN by Garber Painting Akron. With Image Size Reduction included!

Fetched URL: https://el.wikipedia.org/wiki/Credo_Reference

Alternative Proxies:

Alternative Proxy

pFad Proxy

pFad v3 Proxy

pFad v4 Proxy