Content-Length: 169115 | pFad | https://he.wikipedia.org/wiki/Fate:_Grand_Order

Fate: Grand Order – ויקיפדיה לדלג לתוכן

Fate: Grand Order

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Fate: Grand Order
בתמונה: הסמליל הרשמי למשחק
בתמונה: הסמליל הרשמי למשחק
בתמונה: הסמליל הרשמי למשחק
כללי
תאריך הוצאה 30 ביולי 2015 עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה משחק תפקידים ממוחשב, רומן חזותי
פיתוח Delightworks
Sega Interactive – Arcade
הוצאה לאור Aniplex עריכת הנתון בוויקינתונים
ארץ מקור יפן עריכת הנתון בוויקינתונים
הפצה Android/iOS:
JP/NA: Aniplex
CN: Bilibili
KR: Netmarble Games
Arcade:
JP: Sega
דרישות תוכנה
מנוע משחק יוניטי עריכת הנתון בוויקינתונים
מצבי משחק משחק וידאו למשתתף יחיד עריכת הנתון בוויקינתונים
פלטפורמות iOS, ארקייד, אנדרואיד
fate-go.us
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Fate/Grand Orderיפנית: フェイト・グランドオーダー. בתעתיק לעברית: ״פֵייִט/גְרֵנְד אוֿרְדֵר״ | בתרגום לעברית: ״גורל/המסדר הגדול״) הוא משחק קלפים ממוחשב שמבוסס על סדרת הרומנים גרפיים ״Fate/Stay Night״ מבית האולפן Type Moon היפני, ומהווה חלק מהותי ביקום העלילתי של יצירות ״Fate״. הוא פותח במקור בידי Delight Works עבור הטלפונים הניידים, והופץ בחינם בידי רשת Aniplex שבבעלות התאגיד סוני. הכותר נשען על עקרונות משחקי התורות, בו על השחקנים לגלם תפקיד של קוסמים (באנגלית קרויים ״Masters״) שנאלצים להילחם זה בזה במטרה לזכות בהגשמת כל משאלות לבם; הזוכה יקבל באופן מסורתי גישה לכלי העל-טבעי ״הגביע הקדוש״, שמופיע בגלוי בסבבים של 60 שנים בפרוורי יפן (בעיר בדיונית בשם ״Fuyuki״ | בעברית: ״פויוקי״), ולו יכולות קסם בלתי מוגבלות. בתמורה לשירותיו דורש הכלי העוצמתי לקיים מלחמת פולחן על תואר השורד האחרון, ולא יחשוף את מיקומו עד אשר הקרבות יתקרבו לסיומם. לצורך הוגנות הלחימה, מעניק הגביע לכל המשתתפים אפשרות לזמן שורת גיבורים מיתולוגיים או ספרותיים מדפי ההיסטוריה, שיעמדו לרשותם ויסייעו להם בקרבותיהם. העלילה מושתתת על הנחות יסוד זהות לאלו של הרומנים הגרפיים, כשעבור כל גיבור מיתולוגי שזומן לשדה הקרב יש סיפור רקע משלו, שאותם יכול השחקן להשלים אם ירצה בכך.

המשחק שוחרר לראשונה עבור הקהל היפני ב-29 ביולי 2015 לאנדרואיד (מערכת הפעלה), ומאוחר יותר באותה השנה (12 באוגוסט) הושק גם עבור פלטפורמת iOS[1].

הגרסה האנגלית שוחררה למערב ב-25 ביוני 2017 עבור ארצות הברית וקנדה[2][3]; הגרסה הקוריאנית למשחק שוחררה ב-21 בנובמבר 2017[4]. נכון לשנת 2018 גרף הכותר למעלה משני מיליארד דולרים, הישג שהפך אותו לאחד ממשחקי המובייל המובילים בעולם[5]. ב-26 ביולי 2018 שוחחרה גרסה ייחודית למשחק בשם ״Fate/Grand Order Arcade", אשר פותחה בידי סגה (חברה) והופצה באופן בלעדי למכונות הארקייד היפניות[6].

הסיפור מתרחש בשלהי 2015; זמן בו בני האדם חלפו מעל המגבלות האבלוציוניות ועדיין עמדו בראש שרשרת המזון כקוסמים תבוניים. ארגון הביטחון העולמי ״קלדאה״ (באנגלית: ״Chaldea״), שפעל בסתר על-מנת לשמור על ביטחון הגזע האנושי, גילה עובדה מדאיגה במיוחד שמנפצת את האוטופיה – בני האדם יימחו מפני האדמה בעוד שנתיים מהיום. סיבת ההכחדה אינה הייתה ברורה, אם כי בכירים בארגון סבורים שתוצאות מלחמות הגביע הקדוש הן אלה שערערו את האיזון העולמי, ולמעשה מהווים גורם אחראי לאסון שיפקוד אותם בעתיד הקרוב. כדי להציל את בני האדם מפני הכחדה, החליט הארגון לתת אור ירוק לפרויקט הסודי ביותר שלו, שיאפשר לבני האדם לנוע אחורה בזמן ובכך למנוע את הגורל שנגזר עליהם; לפרויקט החליטו לקרוא ״המסדר הגדול״, השם שניתן לאלו אשר נשלחו לעבר כדי להדוף את הפוגעים בעתיד האנושות.

הסיפור עוקב אחר זוג הנערים רְיִטְסוּקָה פוּגִ'ימַרוּ ומָאַש קיִרְלָיַיִט, יחד השניים חוזרים לשנת 2004 – זמן מלחמת הגביע הקדוש האחרונה שהתרחשה בעולם – כניסיון אחרון להציל את בני האדם[7].

על השחקנים לגלם תפקיד של קוסמים (באנגלית קרויים ״Masters״), אשר משתתפים בקרב עד המוות שהניצחון בו יגשים את כל משאלות לבם. את המשאלה מגשים כלי הקסם העוצמתי ״הגביע הקדוש״, שתובע בתמורה לשירותיו מלחמת פולחן על תואר השורד האחרון. העלילה מושתתת על הנחות יסוד זהות לאלו של הרומנים הגרפיים, כשעבור כל גיבור מיתולוגי שזומן לשדה הקרב יש סיפור רקע משלו, שאותם יכול השחקן להשלים אם ירצה בכך. את החוזה בין הקוסמים והגיבורים המיתולוגיים מיישם הגביע הקדוש בעזרת אותות קלון שמציב על ידיהם הימנית של הקוסמים מהרגע שבחר בהם לקחת חלק במלחמתו; כל אות שכזה מכיל שלוש פקודות שאותן מחויב לבצע הגיבור המיתולוגי אם יפקד עליו הקוסם שבאחזקתו. בהנחה שהקוסם מנצל את כל שלוש הפקודות, מעביר את אותות הקלון לקוסם אחר, או נהרג במהלך הקרב – הוא יוצא באופן אוטומטי מן המלחמה ומאבד את מעמדו בה. השחקן מפקד על קבוצה של שישה גיבורים שונים; שלושה גיבורים בחזית ושלושה גיבורים מחליפים. לרשותו חפיסה מתחלפת של חמישה קלפים בדמות הגיבורים שבקבוצתו, מהם ניתן לבחור רק שלושה קלפים בכל סיבוב, שנותנים פקודה ישירה אל הגיבורים שתחת מרותכם לתקוף את האויב. התפלגותם נעה בסדר הבא: ״באסטר״ (באנגלית: Buster) – קלף התקפה חזיתית שמטרתו לעשות כמה שיותר נזק לאויב, ״ארטס״ (באנגלית: ״Arts״) – קלף אשר מטעין את היכולת המיוחדת (באנגלית: ״Noble Phantasm״ | בתעתיק לעברית: ״נובל פאנטאזם״ | בתרגום לעברית: ״אשליה אצילית״) של גיבוריכם בשדה הקרב, אותה מקבל מהגביע הקדוש בהתאם למעשיו בחייו הקודמים, ו״קוויק״ (באנגלית: ״Quick״) – קלף אשר מטרתו לבצע כמה פעולות תקיפה מהירות אך קטנות בעוצמתן. מטרתו היא להפיל כמה שיותר "כוכבים קריטיים" המעלים את הסיכוי לפגיעות קריטיות בתור הבא.

אם ייבחרו שלושה קלפים מאותו הסוג, תיווצר ״תגובת שרשרת״ (באנגלית: ״Battle Chain״) שתעניק תוספת נזק להתקפות של גיבוריכם; אם יבחרו בשלושה קלפים בדמות אותו הגיבור, תיווצר ״תגובת שרשרת״ מסוג נוסף (באנגלית: ״Brave Chain״), שתעניק לכם קלף רביעי אותו תוכלו ליישם באותו הסיבוב ובכך לבצע יותר נזק לאויבכם. בנוסף יועמדו לרשותכם שלוש יכולות ייחודיות לקוסם שברשותכם, אשר תוכלו להטיל על אויבכם או על גיבוריכם בשדה הקרב בהתאמה; יכולות אלו מרוסנות בידי מונה שיאפשר לכם להשתמש בהן פעם אחת בכל מספר סיבובים מסוים. יכולות דומות לאלה קיימות גם אצל הגיבורים ששלחתם למלחמה, בהתפלגות של יכולת אחת עד שלוש יכולות. הדרך לקבל את כל שלוש היכולות היא דרך חיזוק הגיבור שברשותכם והעלאתו ברמות.

יתר על כן, יש באפשרותכם להצמיד לכל גיבור קלף חיזוק מבעוד מועד העונה לשם ״כלי מהות״ (בתעתיק לעברית: ״קראפט אסנס״ | באנגלית: ״Craft Essene״), שמעניק להם שדרוגי כוח או חיים בהתאם לסוגו; ניתן לחזק את הקלפים הללו ולהעלות אותם רמות, כך שיוכלו לחזק את גיבוריכם אף יותר. התפלגותם נעה בנדירות הבסיסית של כוכב בודד ועד הנדירות המקסימלית של חמישה כוכבי איכות; ניתן להשיג אותם באופן אקראי בידי מכונות זימון (באנגלית: ״Gacha Summoning״), לקנות אותם בעזרת מטבעות הסחר הרלוונטיות במשחק או לקבל אותם מאירועים ייחודיים שמתרחשים בהתאם לתקופה. כל גיבור מושג באופן זהה לכלי המהות; ניתן להשיגו בנדירויות של כוכב אחד ועד חמישה כוכבי איכות דרך מכונות הזימון החינמיות (עליהן משלמים עם נקודות שמקבלים בתוך המשחק) או במכונות הזימון הרגילות – בהן אפשר לשלם על המטבע המקומי בעזרת כסף אמיתי, ובכך להגביר את הסיכוי לקבל גיבור חזק ונדיר יותר. השחקן יכול לחזק את הנובל פאנטזם של הגיבורים שברשותו עד ארבע פעמים, זאת בהנחה שיש לו כפילויות של הגיבור אותו הוא רוצה לחזק מלכתחילה.

במשחק קיימים שני סוגי מטבעות עיקריים: 'סיינט קווארטז' (באנגלית: ״Saint Quartz״) כמטבע מרכזי, ו'נקודות חברות' (באנגלית: ״Friend Points״) כמטבע משני. שניהם מגלמים את עיקר הכלכלה במשחק, ואיתם יוכל השחקן לרכוש כלי מהות חדשים, לשדרג את גיבוריו המיתולוגיים ואף לזמן כמה חדשים לחיקו (אם כי קיימת מגבלה לנדירות הגיבור שמזומן דרך ״Friend Points״, כאשר רוב הפעמים ישיג השחקן גיבור בנדירות של כוכב בודד ועד שלושה כוכבי איכות) כיאה לפלטפורמה, ניתן לרכוש סיינט קווארטז עם כסף אמיתי, אך סיכויי הצלחתו בזימוני גיבורים לא ישתנו לטובה או לרעה כתוצאה מכך. יתר על כן, ניתנת האפשרות לסחור בכלי מהות, בחפצי שדרוג לגיבוריכם ואפילו בכרטיסי זימון גיבורים עם ״מאנה פריזמות״ (באנגלית: ״Mana Prisms״), המוצגים כמרבצי אנרגיה דמויי מרובע תלת־ממדי, איתו אפשר להשתמש ככלי רכישה בשלל החנויות בתוך המשחק[8]

פיתוח והפקה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

Fate/Grand Order הוצג לראשונה בידי מפתח המשחקים היפני קינוקו נאסו, שהציע לאגד את הדמויות המופיעות ברומן ״Fate/Apocrypha״ לתוך משחק תפקידים אחד גדול; לו הוא נתן את השם ״Fate Online Project Reboot״[9], אם כי מאוחר יותר רעיונו נשלל ונגנז בעקבות הבעיות הלוגיסטיות שהציב. מאוחר יותר בשנת 2014, קיבל נאסו פנייה מ-Aniplex ובראשה הרצון להשיב את רעיונו המקורי בתור משחק חינמי לטלפונים, אותו יפתח עם האולפן Delight Works שברשותם עבור הקהל היפני, ויאכלס במפתנו את כל הדמויות הקיימות ביקום של יצירות Fate השונות[10]. המשחק הופץ על ידי Aniplex ושוחרר ביפן ב-29 ביולי 2015 עבור מכשירי אנדרואיד, עם השקה מאוחרת יותר ב-12 באוגוסט עבור מכשירי iOS. מלבד עלילתה וסיפוריה הנפרדים, המשחק כולל גם אירועים פנימיים עבור השחקנים, כמו שיתופי פעולה עם סדרות אנימציה אחרות בביצה המקומית (כמו מספר דמויות מן האנימה ״Kara no Kyoukai״ מבית Type Moon), חגיגות הקיץ, ההלואין והשנה החדשה, ואף אירועי זימון ייחודיים בהם מועלה משמעותית הסיכוי להשיג גיבורים בהתאם למאורע במכונות הזימון הראשיות. ב-1 בינואר 2017 הוכרזה חבילת תוכן גדולה ל-Grand Order בשם ״Epic Of Remnant״ (בתעתיק לעברית: ״אפיק אוף רמננט״), ובה השחקנים יחוו קטעי סיפור חדשים, ילחמו בדמויות חדשות ואף ישיגו גיבורים חדשים. תחילה חבילת התוכן תוכננה להשתחרר רק בגרסה היפנית, אם כי מאוחר יותר טען יוסוקה שיוקאווה, הבמאי הנוכחי של Grand Order, כי בעקבות הדרישה הרבה מצד המערביים, יוחלט לשחררה גם עבור אמריקה וקנדה בסוף 2018[11].

ב-26 בדצמבר 2017 הופצו ברשתות המדיה הרשמיות של המשחק טפטופים לחבילת התוכן הבאה שתגיע לקהל היפני בדמות תמונות מעוותות או קטעי וידאו רצודים – בטענה שאלו חוו פריצה מהאקרים והם אינם שולטים במתרחש. שמה של חבילת התוכן הבאה נקרא ״Cosmos in the Lostbelt״ (בתעתיק לעברית: ״קוסמוס אין דה לוסטבלט״); היא הוכרזה רשמית ב-1 בינואר 2018 ושוחחרה בעונת האביב של אותה השנה. גם הפעם זכו השחקנים לקבל קטעי סיפור חדשים, כלי מהות שטרם נראו קודם לכן, גיבורים ממיתולוגיות ויצירות היסטוריות שונות ואף זכו למקצה שיפורים טכניים עבור חלק מן המכניקות השונות במשחק. נכון לשנת 2018 קיימות מספר גרסאות של Fate/Grand Order ברחבי העולם, ביניהן גרסה יפנית, אמריקאית, קוריאנית, סינגפורית, וייטנאמית, תאילנדית, אוסטרלית ואף גרסה סינית – אשר חולקות שרתים זהים לאלו של הגרסה האמריקאית[12].

השפעה תרבותית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2018 כלי התקשורת והמדיה געשו סביב ווידוי של גבר יפני בן 31 המכונה בתוך המשחק בשם ״Daigo״, לאחר שזה טען בפומבי כי בזבז למעלה מ-70 אלף דולרים על מערכת הזימונים בו[13]. השחקן הסביר שוב ושוב שזהו משחק הדורש המון השקעה חיצונית, וכי ללא התערבות כספית לא היה משיג את כמות הגיבורים והשדרוגים להם ייחל לאחר שפתח את משתמשו. "יש אנשים שמשלמים 40 שקלים לסרט בקולנוע, ומתרגשים ממנו. אני משלם 70 אלף דולרים על משחק קלפים ממוחשב, ומתרגש ממנו. למה זה כל כך נורא?", הסביר לכלי התקשורת לאחר שדנו אותו ברותחין. אירוע זה, ועוד מספר אירועים קודמים שלוו לו, הפריחו את הפופולריות של משחק הקלפים ברחבי העולם, עד אשר הגיע לידי העיתון וול סטריט ג'ורנל, ובו הוצג תחקיר רבעוני שמאמת כי התאגיד סוני (שבבעלותו הזיכיון וחברת ההפצה) גורף 2 מיליארד דולרים בשנה מ-Fate/Grand Order, ועוד מספר מיליארדים נוספים מן הזיכיון הכולל[14].

נכון לשנת 2018, המשחק חצה את רף 14 מיליון הורדות בתוך יפן[15]. עובדה זו הציבה אותו בכמות הרלוונטיות הצרכנית אל מול כותרים מתחרים כמו ״פוקימון גו״[16], כאשר גם מחוץ ליפן המשחק גורף הצלחה מסחרית רבה, כאשר חצה את רף 4 מיליון הורדות ברחבי ארצות הברית וקנדה נכון חודש נובמבר האחרון[17], ומתוכנן להגיע ל-5 מיליון הורדות עד תחילת שנה הבאה. Fate/Grand Order זמין בחמש שפות שונות עבור 10 מדינות, עם סה"כ הורדות של 32 מיליון[18].

המשחק גרף 89.6 מיליארד יין בין ינואר 2017 ועד אוקטובר 2017 (שהם כ-800 מיליון דולרים)[19], עם רווחים גורפים של 982 מיליון דולרים נכון לסוף השנה, נתון שהציב אותו כמשחק הטלפונים השישי ברווחיותו בעולם[20]. המשחק רשם הכנסה חודשית של 63 מיליון דולרים נכון לתחילת 2018, כאשר אנליסטים משערים כי 32 מיליון דולרים מהכנסות אלו מגיעות דרך חנויות גוגל פליי (באנגלית: ״Google Play״) ואפסטור (באנגלית: ״App Store״) מתוך יפן[21]. נכון לפברואר 2018 – המשחק מכניס קרוב ל-10 מיליארד יין (שהם כ-89.15 מיליון דולרים), עובדה שהקפיצה אותו למקום החמישי ברווחיותו בעולם[22]. עד יוני 2018 הכניס Fate/Grand Order למעלה מ-2 מיליארד דולרים ברחבי העולם, עם הכנסות חודשיות שהולכות וטופחות ככל שעובר הזמן[23].

במהלך חודשו הראשון של גרסת הארקייד ל-Fate/Grand Order, דיווחה סגה כי מכרה למעלה מ-10 מיליון קלפי גיבורים שונים, והרוויחה עד שנת 2018 מיליארד ין (שהם כעשרה מיליון דולרים). נכון לספטמבר 2018, נרשמו למעלה מ-300 אלף שחקנים במכונות הארקייד השונות ביפן[24].

הבדלים בין הגרסאות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

נכון לשנת 2018 קיימים הבדלים מהותיים בין הגרסה היפנית של המשחק ובין גרסאותיה השונות למערב. שחקנים טוענים כי עדכונים מגיעים אליהם באיחורים של שנה ואפילו שנתיים, כאשר היפנים נהנים מיחס ומובהק יותר, שבגללו הקהילה האמריקאית לא גדלה בקצב משמעותי. תיקונים טכניים, מקצי שיפורים עבור גיבורים שונים, דמויות נוספות, דיאלוגים חדשים, תוכן עלילתי נרחב, מספר איוונטים מעודכן ורציף לכל עונות השנה – כל אלו לוקים, לטענת הקהל האמריקאי, בחסר. עדכונים גדולים יותר, כמו Epic of Remnant או Cosmos in the Lostbelt, תוכננו לצאת מראש לאחר שנתיים של עיכובים עבור הגרסה האמריקאית. כתגובה טענו נציגים ב-Aniplex אמריקה שאם העניין היה נתון תחת אחריותם, הם היו משחררים את רוב העדכונים הנחוצים בבת אחת והיו מנסים לגשר על הפערים בין הקהילות ככל הניתן. מ-Aniplex יפן נמסר כי הם פונים במודל השיווקי הנ"ל על-מנת לתת לקהל האמריקאי ליהנות מכל העדכונים והאירועים שלהם זכו היפנים מבעוד מועד, ובכך לאפשר להם להיחשף לכל ההזדמנויות להשיג גיבורים או חפצים שונים לאורך השנה[25][26].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Fate: Grand Order בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ "Fate/Grand Order RPG's Promo Previews Game Mechanics". Anime News Network (באנגלית). נבדק ב-2018-11-18.
  2. ^ "Remake history this summer with the next Fate game". destructoid. נבדק ב-2018-11-18.
  3. ^ Lam, Dawn. "The-O Network - Fate/GO - Director Yosuke Shiokawa Interview @ Sakura-Con 2017" (באנגלית בריטית). נבדק ב-2018-11-18.
  4. ^ "넷마블 '페이트/그랜드 오더', 사전모집 50만명 돌파 '흥행 예고'". 채널넷마블 (בקוריאנית). 2017-11-13. נבדק ב-2018-11-18.
  5. ^ "2017 YEAR IN REVIEW: DIGITAL GAMES AND INTERACTIVE MEDIA
  6. ^ "Type-Moon, Sega Reveal Fate/Grand Order Arcade Game". Anime News Network (באנגלית). נבדק ב-2018-11-18.
  7. ^ スマホでフェイト!|Fate/Grand Order 公式サイト, Fate/Grand Order 公式サイト (ביפנית) (ארכיון)
  8. ^ "A huge free-to-play game makes fun of its addicted players, and they love it". Polygon. נבדק ב-2018-11-18.
  9. ^ 電撃オンライン. "『Fate』新作ゲーム『フェイト/グランドオーダー』発表! キービジュアルにはセイバーやジャンヌ・ダルクの姿も". 電撃オンライン (ביפנית). נבדק ב-2018-11-18.
  10. ^ "期待高まる『Fate/Grand Order』について奈須、武内両氏ら開発チームにインタビューを実施 [ファミ通App]". ファミ通App (ביפנית). נבדק ב-2018-11-18.
  11. ^ Lam, Dawn. "The-O Network - Fate/GO - Director Yosuke Shiokawa Interview @ Sakura-Con 2017" (באנגלית בריטית). נבדק ב-2018-11-18.
  12. ^ "Fate/Grand Order Arcade Launches July 26 In Japan, Details Single-Player Mode And Goods - Siliconera". Siliconera (באנגלית אמריקאית). 2018-06-29. נבדק ב-2018-11-18.
  13. ^ "Japanese man spends P3.6M on mobile game, with no regrets" (באנגלית). נבדק ב-2018-11-18.
  14. ^ Inada, Daniel Epstein and Miho. "Meet the Man Who's Spent $70,000 Playing a Mobile Game". WSJ (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2018-11-18.
  15. ^ "[Qoo News] FGO 14 Million Downloads Celebration Events". QooApp: Anime Games Platform (באנגלית). נבדק ב-2018-11-18.
  16. ^ Bloomberg - Are you a robot?, www.bloomberg.com
  17. ^ "Fate/Grand Order USA Celebrates 4 Million Downloads - Anime Trending News". Anime Trending News (באנגלית אמריקאית). 2018-10-15. נבדק ב-2018-11-18.
  18. ^ PR_101518_FGO4MDL.pdf
  19. ^ 課金売上トップは『モンスト』、勢いを増す『FGO』――『ファミ通モバイルゲーム白書2018』12月12日発売 - ファミ通.com, ファミ通.com (ביפנית)
  20. ^ 2018_0125_Internal_QC_Ready_Draft3.key
  21. ^ Fate/Grand Order (English) - Revenue & Download estimates - Google Play Store - US, Sensor Tower
  22. ^ Dragon Ball and Mario shine again with copyright business, Nikkei Asian Review (באנגלית)
  23. ^ "Fate/Grand Order rakes in over $2 billion in revenue worldwide". pocketgamer.biz. נבדק ב-2018-11-18.
  24. ^ 【終了】「マスター30万人突破キャンペーン」開催!, 【公式】Fate / Grand Order Arcade (ביפנית)
  25. ^ "[Fate Grand Order/ FGO] Difference between Japanese & English Version". SAMURAI GAMERS (באנגלית אמריקאית). 2017-07-24. נבדק ב-2018-11-18.
  26. ^ "Fate/Grand Order Devs Promise Similar Experience Between Japanese and American Versions – An interview with director Yosuke Shiokawa and Aniplex president Atsuhiro Iwakami at Anime Expo 2017". Ani-Gamers (באנגלית). נבדק ב-2018-11-18.








ApplySandwichStrip

pFad - (p)hone/(F)rame/(a)nonymizer/(d)eclutterfier!      Saves Data!


--- a PPN by Garber Painting Akron. With Image Size Reduction included!

Fetched URL: https://he.wikipedia.org/wiki/Fate:_Grand_Order

Alternative Proxies:

Alternative Proxy

pFad Proxy

pFad v3 Proxy

pFad v4 Proxy