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TCAP Questions and Answers:   
Uniform Relocation Act (URA) 
The following questions and answers are intended to assist TCAP grantees to 
understand the applicability of the Uniform Relocation Assistance and Real Property 
Acquisition Policies Act of 1970.  For further information, please consult HUD’s Real 
Estate Acquisition and Relocation webpage.   
  
1. Does the Uniform Relocation Assistance and Real Property Acquisition 
Policies Act of 1970, as amended (URA) apply to TCAP projects? 

Answer:  No.  On May 4, 2009, HUD waived the application of URA requirements to 
TACP funds as permitted under the Recovery Act. 
 
 
2. Does Section 104 (d) of the Housing and Community Development Act 
apply to TCAP projects? 

Answer:  While TCAP funds were appropriated under the HOME Program heading of 
the Recovery Act, HOME statutory and regulatory requirements including Section 104 
(d), do not apply to projects with only TCAP funding. See 24 CFR Part 42.375.  
 
 
3. If TCAP funds are combined with other federal assistance such as HOME or 
CDBG does the URA waiver apply to those programs as well? 

Answer:  No.  The waiver suspends the application of URA requirements to TCAP 
funds only and does not affect the applicability of the URA to a project which includes 
other federal financial assistance. 
 
 
4. What if State or local law requires that relocation assistance be provided to 
displaced persons?  Does the TCAP waiver of the federal URA supersede State or 
local requirements? 

Answer:  No.  TCAP grantee should seek appropriate local counsel to determine their 
obligations under applicable state and local relocation law. 

If you have additional questions after reviewing the applicable laws, regulations and 
guidance provided in this Question and Answer, please send an email to the TCAP 
mailbox at TCAP@hud.gov 
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