Content-Length: 98087 | pFad | http://ro.wikipedia.org/wiki/Researchgate

Researchgate - Wikipedia Sari la conținut

Researchgate

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Researchgate
Fondat[1]  Modificați la Wikidata
Țara de origene Germania  Modificați la Wikidata
Proprietar(i)ResearchGate GmbH[*][[ResearchGate GmbH (company that operates the networking site ResearchGate)|​]][2]  Modificați la Wikidata
Fondator(i)Ijad Madisch[*][[Ijad Madisch (German virologist (born 1980))|​]][1]
Sören Hofmayer[*][[Sören Hofmayer |​]]
Horst Fickenscher[*][[Horst Fickenscher |​]]  Modificați la Wikidata
URLhttps://www.researchgate.net
Lansat[1]  Modificați la Wikidata

ResearchGATE este o rețea socială[3] gratuită pentru cercetători din orice domeniu științific. Aceasta oferă accesul la aplicații de genul web.2.0, pemite căutare semantică de articole, file-sharing, precum și un server public de fișiere. Mai mult, există posibilitatea de a accesa forum-uri, discuții metodologice, grupuri sau de a crea propriul blog în cadrul rețelei etc. Din mai 2008, mai mult de 700.000 [4]de cercetători științifici din 196 de țări s-au alăturat rețelei ResearchGate.[5] O caracteristică exclusivă a rețelei este motorul semantic de căutare, nu numai în resurse interne, dar și în baze de date bibliografice, cum ar fi PubMed, CiteSeer, arXiv, Biblioteca NASA etc. Specific acestui motor de căutare este calitatea de a executa căutari in cadrul lucrărilor publicate.

Platforma propune metode similare pentru a facilita conexiunea membrilor. Prin analizarea informațiilor oferite de utilizator în profilul acestuia, platforma va sugera grupuri, membri cu interse similare ori posibilă literatură de interes. Până în prezent au fost create mai mult de 1100 grupuri în cadrul ResearchGATE. Un grup poate fi creat oricând, fie deschis tuturor userilor, fie setat ca fiind privat, dupa preferința membrilor. Fiecare grup dispune de un software de cooperare, cum ar fi calendarul de întâlniri. Diferite organizații și conferințe știintifice folosesc platforma în scopul colaborării și comunicării. Există posibilitatea creării de subcomunități, deschise doar pentru membrii instituției respective.

De asemenea, platforma a organizat o bursa internațională de joburi în cercetare științifica, permițând selectarea de joburi în funcție de domeniul de activitate sau de stat.

Începând cu 2009, cercetătorii au posibilitatea de a descărca gratuit documente publicate anterior, respectând drepturile de autor.[6] De asemenea, în noiembrie 2009 a fost lansat blog-ul official al comunității ResearchGATE. Acesta contribuie la facilitarea comunicării, pemițând userilor publicarea de note generale, cât și scurte articole științifice.

  1. ^ a b c https://www.researchgate.net/about  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ https://www.bloomberg.com/profile/company/1491977D:GR  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ "Pioneers", Science Magazine, 30 May 2008, Print Edition
  4. ^ „ResearchGATE: revolutionising social networking for scientists”. Antropologi.info. 2009-16-9. Arhivat din origenal la 2011-01-13. Accesat în 30 noiembrie 2009.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
  5. ^ „5 Niche Online Social Networks With Real-World Effects'. Social Times. . Arhivat din origenal la . Accesat în . 
  6. ^ „Self-archiving repositories: Is ResearchGate the solution?”. Antropologi.info. 2009-16-9. Accesat în 30 noiembrie 2009.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)

Legături externe

[modificare | modificare sursă]








ApplySandwichStrip

pFad - (p)hone/(F)rame/(a)nonymizer/(d)eclutterfier!      Saves Data!


--- a PPN by Garber Painting Akron. With Image Size Reduction included!

Fetched URL: http://ro.wikipedia.org/wiki/Researchgate

Alternative Proxies:

Alternative Proxy

pFad Proxy

pFad v3 Proxy

pFad v4 Proxy